Powered by Bravenet Bravenet Blog

Subscribe to Journal

Wednesday the 30th of April 2008

11:57:19 AM (4735 days, 17h, 6min ago)

Ontmoedigingsbeleid balie bij aanvraag bijzondere bijstand

Ik ging laatst formulier halen bij balie stadskantoor voor iemand die zelf niet kon komen. Het ging om een formulier om daarmee bijzondere bijstand te kunnen aanvragen voor duurzame gebruiksgoederen, omdat de wasmachine van de persoon in kwestie was bezweken en diegene geen cent had voor reparatie of vervanging. Had via "Bereken je recht" van gem. Lw eerder geprobeerd formulier te downloaden. Dwaas genoeg zijn de formulieren in de kleur blauw en als je een lege kleurcassette hebt en een volle zwart/wit cassette, lukt dit niet. Printer op alleen zwart/wit cassette stellen: nog niet goed. Doorsturen naar andere printer: nog fout. Bovendien: formulier in een of ander obscuur bestand en te klein. Groter maken: no way. Waarom heeft de gemeente on-line haar formulieren niet in een gangbaar bestandsformaat zoals Word of PDF??

Kortom: dan maar naar de balie. De balie: Regeling duurzame gebruiksgoederen bestaat niet meer. Er is Langdurigheidstoeslag. Dat laatste klopt, het eerste niet. De Langdurigheidstoeslag dient niet TER VERVANGING van de bijzondere bijstand, geachte balie. Na wat gezeur werd bijgedraaid: Er bestaat geen FORMULIER voor aanvraag duurzame gebruiksgoederen. Vroeger wel. Geef dan het juiste formulier s.v.p. Dus het formulier voor aanvraag bijzondere bijstand wat jullie hebben in 2 soorten: Lang (als je geen bijstand hebt) of kort (als je wel bijstand hebt) Eindelijk kwam dan het korte formulier tevoorschijn voor aanvraag bijzondere bijstand. Met veel aan te kruisen hokjes, maar waar was het hokje voor aanvraag gebruiksgoederen? Nergns dus. Dat moet diegene er gewoon bijschrijven, zei de balie... Hehe, we zijn er... En u maar afwachten of de aanvtraag gaat lukken...

Conclusie: in eerste instantie word je afgescheept. Hoeveel mensen laten zich afschepen met: formulier bestaat niet of met: er is nu Langdurigheidstoeslag??

Op onze avond over bijstand en re-integratie had spreker Rinze Visser (NCPN) uit Lemmer dus gewoon gelijk. Citaat uit verslag op Liwwadders:

Volgens Visser glijdt de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de mensen aan de onderkant snel weg. Als raadslid moet hij bijna dagelijks knokken om de dienstverlening voor deze groep overeind te houden. Hij noemde voorbeelden van schrijnende gevallen en absurde situaties.

secretaris PEL

21 reactie(s).

There are no comments to this entry.

Post New Comment

No Smilies More Smilies »